Ishelg -06 / XV International Ice Messenger Conference

Inbjudan till ISHELG 06

Friluftsfrämjandet i Värmland och Solstaskärets långfärdsskridskoklubb inbjuder representanter för all organiserad långfärdsskridskoverksamhet till en konferens den 20-22 januari 2006 i Carlstad Conference Center beläget i centrala Karlstad vid Klarälven.

Vi hoppas kunna bjuda på fin skridskoåkning. Den gångna säsongen hade vi en säsong på drygt 4 månader med inställda turer 2 veckor. Vid denna tid förra säsongen åkte vi på Vänervikar och på sjöar i Arvika trakten. 2003-2004 hade vi en härligt tur på en liten sjö söder om Arvika, 2002-2003 besökte vi Hvalö i Norge, åkte på större Vänervikar och Bergslagskanalen, 2001-2002 låg Gapern strax norr om Karlstad, 2000-2001 åkte vi i Vänerskärgård. Man får gå tillbaka till 1996-1997 för att hitta en inställd helg denna tid på året.

Vi räknar med att ha egna resurser för att ploga så vi hoppas kunna erbjuda en fin skridskoåkning även vid snö. Har vi tur kan vi sätta på skridskorna vid hotellet och ta oss genom centrala Karlstad ut genom skärgården till iskanten och öppna Vänern.

Vid mötet kommer Skridskonätet formellt att bildas. Vi hoppas på fler bidrag från er om ämnen att diskutera, kunskaper och erfarenheter att delge. Vi erbjuder också hjälp med att samordna transporter till Karlstad.

Senaste datum för anmälan är 17 december därefter måste vi släppa våra förhandsbokningar.

Kost, logi och turer

Vi erbjuder följande alternativ för deltagande:

  1. 2 övernattningar dubbelrum, 2 frukost, 2 lunchpaket, middag, turer med busstransport och konferens ( 1500:-)
  2. 1 övernattning dubbelrum, 1 frukost, 2 lunchpaket (medtag varmt vatten första dagen), middag, turer med busstransporter och konferens (1200:-)
  3. 2 lunchpaket (medtag varmt vatten), middag, turer med busstransporter och konferens (700:-)

Logi

Hotellen har en mycket god standard. Adress till hotellen Carlstad Hotel Tage Erlandersgata 10 och Scandic Hotell Winn Norra Strandgatan 9-11. Vid ankomst gäller anmälan på Carlstads Conference Center Tage Erlandersgata 10. Som alternativt boende rekommenderar vi Karlstad Vandrarhem. Två nätter med frukost kostar där knappt 500:- för icke medlem. Vandrarhemmet ligger cirka 5 km från Carlstads Conference Center.

Vi räknar med att fylla era termosar med varmt vatten och sedan ge möjlighet att späda vattnet med te, kaffe eller choklad. Har ni egna favoriter till varmt vatten så tag med det.

Konferenstider

Fredag 10.00 samling för rekognosering.
Lördag 08.00 samling för utfärd.
Lördag 16.00 börjar konferensdelen.
Söndag 08.00 samling för utfärd.
Söndag 16.00 avslutning.
Detaljerat program kommer strax innan konferensen på konferensen hemsida. Reservation för ändringar.

Att ta sig till Karlstad

Karlstad har mycket bra förbindelser med tåg, buss och flyg.

Konferens

Vi är tacksamma för bidrag till konferensen. Vi skissar på följande teman:

Välkomna!


Israpportör i tjänst
 

Information
Organisatör: Bengt Jakobsson
Säkerhet: Pär Anesäter
Utbildning: Mikael Henriksson
Webbteknik: Mathias Björklund
 English
Program
Deltagare
Dagordning & förslag
Stadgar Skridskonätet
Rapport lör 21 jan
Rapport sön 22 jan
Fotoalbum

Tillbaka | Vänerskridsko | Text: Bengt Jakobsson, 2005-10-24