Solstaskäret Långfärdsskridskoklubb, Karlstad

Turrapport:
Långsjön-Värmeln, 19/1 -03

Vi klev på Långsjöns is vid Hasseluddens badplats. Vi följde sjön norrut och promenerade en bit vid Koled där vi inte blev anfallna av doberman pinschern som vaktade huset där. Första fikat intogs utanför flyghangaren vid Bölösen. Via Långstasundet tog vi oss ut på Värmeln där vi möttes av helt otroligt fin blankis! Hela Värmeln låg som ett nybonat golv, det fanns inte ens sprickor i isen.

5
Isen var helt fantastisk utanför Lämnäset

[  För större bilder, klicka på dem nedan. ]

1
Isnjutare på Värmeln
2
Smord is 1
3
Smord is 2
4
Smord is 3
6
Sundet mellan Bråtsjön och Bölösen
7
Brunskogsåkare

På den helt underbara isen hade vi skridskoskola med Bojen som lärare. Vi tränade teknik för att vara så lat som möjligt vid åkningen och att åka i kolonn i motvind. Vid Lämnäset vände vi mot söder igen och åkte via Degerbyviken, promenad över till Bråtsjön och tillbaka till Bölösen. Sedan var det bara att stå på sista biten över Långsjön och tillbaka till Hasseludden.

[ Fotogalleri Solstaskäret : Vänerskridsko ]
Is
Fantastisk blankis nästan helt utan sprickbildning. 
Antal Grp Åksträcka Väder Ledare
14  35 km  Mulet, svag sydlig vind. +4 grader  Jan Lundbäck 
Denna turrapport är enbart publicerad som information till läsaren. Den är på inget sätt en garanti för några isförhållanden efter turdatumet. Det är du själv som måste avgöra om isen är säker!

Tillbaka | Klubbturer 2002-03 : Solstaskäret | Rapport: Kicki Brandelius | Foto: Olov Bergqvist | 2003-01-19 | Edane-Borgvik